Geen MWC, maar wat kunnen we wel doen op het veld de komende periode…

5-11-2020

Dinsdag zaten we allemaal aan de buis gekluisterd. Hoe zouden de maatregelen uitpakken voor het hockeyen? Helaas was er geen goed nieuws. Door de maatregel max met 2 personen buiten is het op dit moment voor onze senioren niet zinvol en mogelijk om trainingen te gaan opstarten. Door de verwachting dat de maatregelen, die in oktober zijn aangekondigd, tot medio december zullen voortduren is de hoop dat de competitie nog voor het einde van het jaar wordt vervolgd ook vervlogen. Volgend op deze maatregelen heeft de KNHB inmiddels besloten zowel de zaal als de Mid Winter Competitie te annuleren.

 

Wat betekent dit voor de komende tijd:

 

Jongste jeugd en junioren:

Zij kunnen gelukkig blijven trainen en dat gaan we voorlopig ook doen volgens het huidige trainingsschema. Komende zaterdag is er nog een ronde gepland met onderlingewedstrijden en ook voor de weken erna worden plannen gemaakt om onderlinge wedstrijden te kunnen blijven spelen. Dit blijft mogelijk, ook met de laatste maatregelen. Hou, als dat kan, deze weekenden dus nog even vrij!

Ondanks de annulering van de competitie en de midwinter competitie zullen de trainingen doorlopen. Vanaf het moment dat we normaal in de zaal zouden gaan spelen hebben we het aantal trainingen zoals al eerder aangegeven teruggebracht naar de frequentie van de zaaltrainingen. Dit omdat we rekening moeten houden met het feit dat we ’s avonds minder lang door kunnen (vanwege de temperatuur). Ook hebben we, door het voornamelijk inzetten van de trainers met doorlopende contracten de kosten kunnen terugbrengen. Dit houdt in dat we zonder extra bijdrage door kunnen trainen. Het nieuwe trainingsschema wordt binnenkort gecommuniceerd in Lisa.

 

Senioren, veteranen en trimmers:

Vooralsnog kan er niet gehockeyd worden door de teams boven 18. Dat is natuurlijk enorm zuur. Omdat we blijven hopen dat ook deze teams snel weer het veld op mogen, hebben we ook voor hen een nieuw trainingsschema gemaakt dat binnenkort via Lisa gecommuniceerd zal worden. Aangezien de trainingen sinds oktober al stil liggen worden hier geen extra kosten voor berekend.

 

Het vervolg: de hervatting van de competitie..

De KNHB heeft twee scenario’s ontwikkeld voor hervatting van de competitie: één voor de hervatting van de competitie in januari, hierbij worden de lopende veldhockey competities (zoals deze half oktober zijn gestaakt) hervat op 9 en 10 januari. In maart wordt de competitie dan zoals gebruikelijk hervat.

 

Als de competities pas in februari worden hervat, zijn er minder speeldagen over en bestaat er de kans dat er, met name bij de jeugd, aanpassingen in het competitie format gemaakt worden.

(zie deze linkhttps://hockey.nl/nieuws/de-sport/knhb-geen-midwinter-en-zaal-twee-scenarios-herstart-veldcompetitie/voor het bericht van de KNHB).

 

Zodra we meer informatie hebben, zullen we dat met jullie delen. Ons uitgangspunt blijft dat we binnen de mogelijkheden die we hebben ernaar zullen streven zoveel mogelijk hockey mogelijkheden aan te bieden voor iedereen.

 

Het is een enorm lastige periode voor ons allemaal. Wat we vandaag besluiten kan volgende week alweer achterhaald zijn. We proberen vanuit bestuur, STK en commissies zo goed mogelijk te anticiperen op deze veranderingen en tegelijk het huishoudboekje van onze vereniging niet onnodig te belasten. Dat is ingewikkeld en vraagt continu bijsturen en creativiteit. Als er zaken onduidelijk zijn vraag dan vooral om een toelichting. Het eerste aanspreekpunt voor alle leden is de coach/manager/aanvoerder die de vragen kan uitzetten bij de lijncoördinator. 

 Voorlopig hopen we vooral dat iedereen gezond blijft!

 

Met sportieve groet namens het bestuur,

 

Petra, René en Niels

 

Sponsoracties

Agenda

Nog geen agenda punten.
Hele agenda